Bedrijfsnaam : Stichting (Z)onder dak
Oprichtingsdatum : 01-07-2014
Branche : Humanitaire hulp
Aantal werknemers : 2
Businesscase : Donateurs gezocht voor de Snoose!
Samenvatting : Een innovatieve ‘slaapdoos’ voor daklozen en vluchtelingen!

Bron: www.thedutchdeal.nl

Omschrijving van het product of de dienst:
De Snoose is een slaapdoos voor daklozen, bedacht door Hugo en Piet van Rooij. Beiden helpen wij al jaren daklozen in de regio Eindhoven, o.a. door slaapzakken en voedselpakketten uit te delen. Ondanks de opvangmogelijkheden zijn er nog steeds veel mensen die buiten moeten slapen. Mensen die buiten hun schuld om, bijvoorbeeld omdat ze hun baan zijn verloren en daarom uit huis zijn gezet, noodgedwongen op straat leven. Vooral in de winter is dit een erbarmelijke situatie. Slapen op een koude, natte en harde ondergrond, amper beschutting… je wenst het niemand toe! In een land als Nederland verwacht je niet dat iemand nog op straat zou moeten slapen, maar het is wel de harde werkelijkheid.
Om deze mensen te helpen zijn we op het idee van de Snoose gekomen.
De Snoose is geïsoleerd van binnen, waterdicht, heeft ventilatieroosters en lijkt van buiten nog het meeste op een grote lucifersdoos op wielen. Van boven kun je hem open schuiven en erin stappen. Binnen heb je ook de mogelijkheid om wat spulletjes te bewaren.
Met de Snoose kunnen we mensen, die geen andere opvangmogelijkheid hebben, een relatief warme, droge en comfortabele slaapplaats bieden.

Omschrijving van de doelgroep:
De Snoose wordt in eerste instantie geproduceerd voor daklozen. Maar dit hoeft niet de enige toepassing te zijn. Ook voor hulporganisaties die wereldwijd vluchtelingen bijstaan zou dit een mooie oplossing kunnen zijn. En niet alleen dat, denk ook commerciële toepassingen, zoals meerdaagse festivals. Commerciële toepassingen zijn niet ons uitgangspunt, maar om ontwikkelings- en productiekosten te dekken is het wel een optie om dergelijke mogelijkheden verder te onderzoeken.

Omschrijving van de onderneming en organisatiestructuur:
Stichting (Z)onder Dak is opgericht en wordt gerund door Hugo en Piet van Rooij, met behulp van enkele vrijwilligers. Onze stichting heeft geen winstoogmerk.

Waar ga je de funding voor gebruiken?
De funding zal gebruikt worden om het prototype verder te ontwikkelen. Nu is de Snoose nog gemaakt van een polyestermateriaal, waardoor hij zwaar is en moeilijk te tillen. We hopen voldoende geld bij elkaar te krijgen om een Snoose van alternatief materiaal te kunnen ontwikkelen, bij voorkeur licht, waterdicht en opvouwbaar. Daarna moet er een fabrikant gezocht worden die de Snoose in grote aantallen kan produceren.
Voorts hopen we, via reclame inkomsten op de doos, voldoende geld bijeen te brengen om de humanitaire kosten te dekken.

Wat is de toegevoegde waarde voor de klant en wat is je onderscheidend vermogen?
Dit is geen commercieel project en wij vragen als stichting dan ook niet om een lening. We zijn op zoek naar donateurs. We hopen dat er mensen en bedrijven zijn die mensen, die het minder goed hebben dan wij, een warm hart toedragen en ons willen steunen om hen, middels de Snoose, een warme, droge en veilige slaapplaats te kunnen bieden.
Help ons alstublieft mee met uw bijdrage. Elke donatie, hoe klein ook, is van onschatbare waarde en wordt door ons – en door alle daklozen die met smart op de Snoose wachten – ontzettend gewaardeerd!

Donateurs zullen worden vermeld in onze Wall of Fame op www.thesnoose.org

Welke toekomstige ontwikkelingen verwacht je voor het bedrijf?
Zoals gezegd is de Snoose opgezet uit liefdadigheid: wij willen graag iets doen voor onze medemens, die wel wat hulp kan gebruiken. Maar, een verrijdbare of draagbare, warme, droge comfortabele slaapplaats zou bij uitstek geschikt kunnen zijn voor meer toepassingen. Voor de toekomst zou het mooi zijn als we de Snoose ook commercieel zouden kunnen exploiteren. Denk aan toepassingen bij festivals of grote evenementen. Maar we zien ook duurzame of luxere mogelijkheden, zoals Snoose op het dak van een hotel! De Snoose Experience: een ludieke gelegenheid om, in een één- of zelfs tweepersoons Snoose te overnachten onder de open sterrenhemel, maar dan toch warm en comfortabel!

Waarom kies je voor crowdfunding?
Hoewel crowdfunding door de meeste mensen gezien wordt als een alternatief om een bedrijfslening te verkrijgen, zien wij de toegevoegde waarde van crowdfunding juist in het ‘samen iets mogelijk maken’. We hopen dat dit project ons helpt in contact te komen met gelijkgestemde zielen. Dat wij, gezamenlijk, iets doen voor de mensen dichtbij, die mensen die tussen wal en schip zijn geraakt! Want vanavond gaan wij en u weer naar ons comfortabele huis en kruipen we lekker op de bank, met een kop koffie en een koekje. En dan vergeten we bijna die mensen die koud en ellendig in een portiek liggen, zonder uitzicht op een betere toekomst. Crowdfunding kan ook maatschappelijke betrokkenheid bevorderen. En wij hopen hier een steentje aan bij te dragen! Samen met ‘The Crowd’ van TheDutchDeal!

Welke bonus kun je donateurs aanbieden?
Vanaf een donatie van 25 euro bieden wij een vermelding op onze Wall of Fame!
Vanaf een donatie van 100 euro mag u één Snoose schenken aan een specifiek doel (of persoon).
Vanaf een donatie van 500 euro mag u zelfs 10 Snooses cadeau doen aan een doel naar keuze.
En vanaf een donatie vanaf 1000 euro mag u maar liefst 25 Snooses doneren aan een doel naar keuze, waarbij de Snoose zal worden voorzien van uw eigen naam of logo!