Piet en Hugo van Rooij uit Eindhoven bedenken de Snoose: een kist voor daklozen om in te slapen

Piet en Hugo van Rooij uit Eindhoven helpen al jaren de daklozen in Eindhoven. Ze delen bijvoorbeeld slaapzakken en kleding uit.
Nu hebben ze een speciale kist ontwikkeld waarin daklozen droog en veilig kunnen slapen: de Snoose.
Om daklozen te helpen hebben Piet en Hugo van Rooij samen de Stichting (Z)onder Dak opgericht. "Maar dit is eigenlijk een oplossing voor alle vluchtelingen in de wereld", legt Hugo uit. De Snoose is een grote kist die aan de bovenkant voor een deel opengeschoven kan worden en waar een volwassen persoon in past. Het heeft iets weg van een luciferdoosje.

Bron: Omroep Brabant
Auteur: Jacqueline Hermans

Bron: Eindhovens Dagblad 04-07-2014
Auteur: Diede Hoekstra

Eindhovenaren Hugo en Piet van Rooij dragen de daklozen van Eindhoven al jarenlang een warm hart toe. Ze hebben er zelfs een stichting voor opgericht: Stichting (Z)onder Dak. Vanuit hun omgang met daklozen hebben ze de “Snoose” bedacht, een slaapdoos met ongekende mogelijkheden. Een uitvinding die wat Piet en Hugo betreft een wereldwijd succes kan worden. Niet om er zelf stinkend rijk van te worden, maar juist om mensen die dat nodig hebben -daklozen, vluchtelingen en slachtoffers van rampen- te helpen aan een eigen plek.

Bedrijfsnaam : Stichting (Z)onder dak
Oprichtingsdatum : 01-07-2014
Branche : Humanitaire hulp
Aantal werknemers : 2
Businesscase : Donateurs gezocht voor de Snoose!
Samenvatting : Een innovatieve ‘slaapdoos’ voor daklozen en vluchtelingen!

Bron: www.thedutchdeal.nl